This content is protected, please login and enroll course to view this content!

5 thoughts to “Ideoita toistoihin

 • emilia.ginstrom

  pop up pirate, “pureva krokotiili”, leikki-kolikot, muistipeli (tarpeeksi vaikea, jotta kestää ennen kuin löytää parit), padiin/puhelimeen kiva laskuri, huojuva torni…

  Vastaa
 • emiliapia.strandvall

  Olen käyttänyt alustaa, jossa yhdessä päässä on joku hahmo, esim. Prinsessa tai koira, ja toisessa päässä heidän koti (linna, koiran koppi). Lapsen täytyy auttaa hahmoja kotiinsa, ja pääsee siis eteenpäin yhden askeleen, kun ollaan tehty esim. 10 toistoa, ja toisen askeleen taas 10 toiston jälkeen. Tämä on onnistunut hyvin monella lapsella. Tosiaan reittiä voi valmiiksi piirtää palloina, jos esim. 7 pallon reitti että hahmo pääsee kotiin, toistoja tulee yhteensä 70/hahmo ?

  Vastaa
 • anna-leena.widell

  Pistä vetoketjulliseeen pussukkaan lapselle kivoja juttua, palapelin palat, palikkatornin osat, legoukon/auton osat, frozen hahmot yms. Lapsi sanoo kohdesanaa esim. anna, avaa, tee, tee tää, vetää, auki, avaa tää, anna tää, ottaa yms. ja sinä avaat vetoketjua aina jokaisella sanalla hiukan, jolloin lapsi saa heti toiminnalleen palautteen (vetoketjun pituudesta riippuen tulee helposti 7-12 toistoa, : ), Kun vetoketju on kokonaan auki, lapsi saa valita (tai sinä annat esineen) ja toimia sillä hetken, rakentaa juttua eteenpäin, laittaa frozen-tyypin linnaan tai ampua yhden pallon jne. Ja kas kummaa vetoketju on taas mennyt sillä välin kiinni ja taas pitää harjoitella! Toimii myös enemmän leikistä motivoituvien kanssa, pussiin voi laittaa pelastettavia tyyppejä, jotka pahis on laittanu vankilaan ja ne pitää pelastaa tai toimintakuvia: kutitus, peuhaus, hyppely, tanssiminen, keinuttelu, hassun ilmeen tekeminen tai toisen matkiminen. Oon käyttäny tätä paljon kehitysvammaisten asiakkaiden kanssa, joilla harjoittelussa helppoja sanoja ja sanahahmoja.

  Vastaa
 • carita.kulmala

  Lelu-ukot ja niille ratojen tekeminen (edetään askel kerrallaan) on täälläkin ollut toimivaa. Joko alustalla tai sitten ihan vaan legopalikoita peräkkäin pöydälle. Vielä hauskempaa lasten mielestä, jos he saavat itse suunnitella radan ja laittaa palikat järjestykseen.

  Piirtämisestä tykkäävät lapset voivat myös itse piirtää paperille X määrän sydämiä, tähtiä, ympyröitä tms. ja sitten väritellään niitä yksi kerrallaan toistojen jälkeen. Olen myös varalta tulostanut paperiliuskoja, joissa on valmiiksi tähtiä, joita väritellä. Ne saa helposti ja nopeasti otettua käyttöön terapiatilanteessa.

  Quips-peliä käytän myös tosi usein! Pidän värinappulat itselläni ja lapsi saa nappulan aina toistojen jälkeen itselleen.

  Vastaa
  • Katja Koski

   Kivoja ideoita!

   Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *