This content is protected, please login and enroll course to view this content!

6 thoughts to “Jaetut hetket

 • emilia.ginstrom

  Kuunteleva kosketus-linkki ei toiminut mutta googlettamalla löysin tämän: http://papunet.net/sites/papunet.net/files/materiaalia/Julkaisut/kuunteleva_kosketus_0.pdf

  Vastaa
  • Katja Koski

   Kiitos Emilia, vaihdan linkin!

   Vastaa
 • petra.laurema

  Knilliä käytetään paljon päiväkodeissa, ja hyvä niin. Siitä pitävät ja hyötyvät hyvin monenlaiset lapset. Voimauttava vuorovaikutus on antanut minulle todella paljon, ja sitäkin käytän tahi teen tai siinä olen sangen monenlaisten asiakkaiden kanssa. HYP on ymmärtääkseni hyvin samankaltaista kuin Voimauttava vuorovaikutus, mutta sitä en ole käyttänyt enkä käytännössä siihen törmännyt.

  Vastaa
 • Petra

  Itse käytän HYP-menetelmää erityisesti autisminkirjon lasten kanssa, erityisesti jos heillä jäljittelytaidot ovat vielä kovin heikot. Innostuvat yleensä valtavasti siitä, kun heitä jäljitellään ja vuorovaikutus saattaa puhjeta kukkaan näillä hetkillä aivan uudella tavalla. Hyvässä yhteistyössä lähiympäristöjen kanssa olemme saaneet mukavasti pohjaa jäljittelytaitojen oppimiselle HYP:in avulla. Kurjaa on, jos ympäristöillä ei tähän reursseja ole ja lapselta ja vanhemmilta/päiväkodin henkilökunnalta jää tämä kaikki kokematta eivätkä jäljittelytaidotkaan pääse niin hyvin käyntiin/oppiminen vie aikaa paljon enemmän.

  Vastaa
 • hanna.knuuttila

  Voimauttava vuorovaikutus toimii hyvin myös muistisairaan omaisen kanssa. Hyvä menetelmä.

  Vastaa
 • emiliapia.strandvall

  Ihana tuo kuunteleva kosketus! Uskon että moni ihminen hyötyisi sellaisesta.

  Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *