This content is protected, please login and enroll course to view this content!

7 thoughts to “Matkiminen

 • emilia.ginstrom

  Matkimiseen tulee kiinnitettyä paljon huomiota autismikirjon lapsukaisten kanssa mutta voisin harjoitella enemmän matkimista ns tavallisten lasten kanssa (kielihäiriöiset, epäselvät puhujat). UV-lupaus vuodelle 2020!

  Vastaa
 • petra.laurema

  Monet lapset saattavat olla haluttomia jäljittelemään. Joillakin on niin vahva oma agenda, ettei siinä paljon ehdi toisia seurailla. Alle kouluikäinenkin lapsi on toisinaan hyvinkin tietoinen puherajoitteistaan. Onko tällöin aina mielekästä harjoitella jäljittelyä heti tiiviisti kahdenkeskisessä tilanteessa, vai olisiko aluksi jokin vapaa ryhmä-tai arkitilanne rennompi alusta, sisältäen vähemmän jännitteitä?

  Vastaa
  • Katja Koski

   Hyvää pohdintaa!

   Vastaa
 • Petra

  Minulla on usempia autismin kirjon lapsia, joilla toiminnan jäljittely on jo hyvää, mutta pyynnöstä jäljittely ei vielä toimi. Tästä tavoitetta!

  Vastaa
 • hanna.knuuttila

  Tärkeä tavoite ja vaatii sinnikkyyttä niillä, joilla siinä vaikeuksia!

  Vastaa
 • emiliapia.strandvall

  Kiva huomata, että olen tehnyt jotain oikein 😀 tosiaan arviossa on käynyt lapsi jonka puheenkehitys selvästi viiveinen, ja huomasin, että vaikka lapsi onkin hyvin kommunikatiivinen jne, niin ei lähtenyt matkimaan juuri omlenkaan, ei minua eikä muita. Päädyttiin jäädä seurantalinjalle toistaiseksi, ja tapaan perhettä n. 2x/kk, käyntien väliin olen ohjannut nyt alkuun nimenomaan matkimisen lisääminen sekä katsekontakin lisääminen niihin tilanteisiin, jossa aikuinen siis puhuu lapselle.

  Vastaa
 • Saara.tillander

  Hyvä muistutus siitä, että omaehtoisesti matkiminen ja pyynnöstä matkiminen ovat eri asioita.

  Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *