Mikä ihmeen leuan hallinta tai liikkeiden eriytyminen? Mitä tarkoittaa hypotonia, entä hypertonia? Mikä oikeastaan on dysartrian ja dyspraksian ero? Mitä tehdään dysartriassa, entä dyspraksiassa?

Tule puhemotoriikan perusteet -kurssille, joka on tarkoitettu puheterapeuteille, jotka opettelevat vielä äänteellisten taitojen kuntoutusta.


 

Mietitkö että “mikä ihmeen leuan hallinta”, kun luet ideoita puheterapiapalstaa ja siellä kollegat pohtivat eri äänteiden tuottamista? Sinulle tulee vastaanotolle epäselvästi puhuvia lapsia, mutta olet vähän hukassa mitä heille pitäisi tehdä.

Teet kuntoutustoimenpiteitä, mutta et ole ihan varma että mikä auttaa asiakastasi. Käytät eri harjoitusmateriaalia mutta et ihan tarkasti tiedä mihin keskittyisit ja mihin harjoittelu perustuu. Puhe tuntuu 1000 palan palapeliltä, josta et saa edes nurkkapaloista kiinni (kuten eräs tuttu puheterapeutti minulle totesi).

Sinulla ei ehkä ole ollut mahdollisuutta osallistua PROMPT tai OPT kursseille, tai jos olet käynyt ne (tai nähnyt videokurssit), ne ovat jääneet aika irrallisiksi taidoiksi ilman että ihan tarkalleen tiedät mihin näitä tekniikoita pitäisi käyttää.

Älä hätäile, suurin osa puheterapeuteista lähtee yliopistosta kädessään vain hyvin niukka osaaminen puhemotoriikan kuntoutuksesta. Sehän on ihan luonnollista – logopedian opinnot kattavat niin monenlaisia häiriöryhmiä, että kaikesta voi tehdä vain pintaraapaisun. Oma professorini Matti Lehtihalmes aikoinaan totesikin, että puheterapeutin työhuoneesta lähtee sitten polku kohti kirjastoa, jotta hän voi ryhtyä oppimaan lisää! Tätä olen pitänyt omana ohjenuoranani valmistumisen jälkeen.


“Puhemotoriikan perusteet” koulutuksessa käymme läpi syvemmin teoriataustaa puhemotoriikan kuntoutuksen taustalla. Se on tarkoitettu erityisesti puheterapeuteille, jotka ovat vielä alussa äänteellisen kuntoutuksen polulla.

 

ILMOITTAUDU HELSINKIIN 8-9.8.2019
ILMOITTAUDU OULUUN 15-16.8.2019

 


Tässä 2 päivän koulutuksessa keskitytään:

  • Ymmärtämään teoriaa leuan ja vartalon hallinnan, huulion eriytymisen ja kielen laipeiden voiman takana.
  • Hahmottamaan, mitä taitoja asiakkaan täytyy oppia ja missä järjestyksessä.
  • Huomamaan milloin voit käyttää ns. ei puheeseen perustuvia menetelmiä ja milloin puhetta täytyy treenata puheella
  • Etsimään äänteitä: konsonantteja ja vokaaleita – miten lapsen saa hahmottamaan esimerkiksi vaikean K-äänteen? Entä M tai P? Entä kielenkärkiäänteet
  • Näet kuntoutusmatkoja erilaisista asiakkaistani, millaisesta tilanteesta lähdettiin ja mihin ollaan päädytty? Millaisia vaiheita kuntoutuksessa on ollut?
Jolloin…

Ymmärrät miten puhemotoriikkaa kuntoutetaan!

JA BONUKSENA!

Koulutukseen sisältyy vuoden käyttöoikeus Äännekoulun videopankkiin, jossa on koulutuksessa opetellut harjoitukset kuvattuina. Näin voit myös jälkeenpäin kerrata, miten eri tekniikat toimivat!

Bonuksen arvo 199e!


Missä ja milloin?

Helsingissä 

Osoite : TARKENTUU MYÖHEMMIN

Päivämäärä ja aika: 9-10.8.2019

Hinta:  530 e + alv (yht. 657,2 e) (sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan molempina päivinä )

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Oulussa 15.-16.8.2019

Osoite : TARKENTUU MYÖHEMMIN, TODENNÄKÖISESTI RAVINTOLA RAUHALA

Päivämäärä ja aika: 15.-16.8.2019 klo 8-16

Hinta:  530 e + alv (yht.657,2 e) (Sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan molempina päivinä)

IMOITTAUDU TÄSTÄ


KOKEMUKSIA KATJAN KOULUTUKSISTA:

KATJAN KOULUTUKSISTA TUUMAILTUA:

“Kouluttajan vahva kliininen kokemus ja sen jakaminen”

“Vähän niinkuin alkaisi hahmottamaan, miten palapeliä kootaan. Pelkkä 1000 palan kasa sellaisenaan vois tuntua toivottoman työläältä.”

“Katjan kokemukset, keskustelut ja videot asiakkaista”

“Asiantunteva, kokemukseen perustuva luento ja käytännön vinkit.”

“Käytännönläheisyys, lukuisat tapausesimerkit. Katjan tietomäärä höystettynä käytännön esimerkein.”


HUOMAA ETTÄ VOIT LIITTÄÄ KOULUTUKSEEN VIELÄ 3 PÄIVÄÄ LISÄÄ, JOLLOIN SAAT NS. 5 PÄIVÄN KOULUTUSKOKONAISUUDEN.

NÄMÄ OSAT OVAT:

1. TÄYSIN PUHUMATTOMAN LAPSEN KUNTOUTUS

2. HAVAINNOINTIKOULUTUS

3. HAVAINOIDAAN LISÄÄ