Terapiavihkon tarina

Muistatko lukijan kysymyksen siitä, miten motivoidaan perhe mukaan terapiaan.

Voit lukea jutun tästä

Ehdotin jutun lopussa terapiavihkoa, johon kirjataan tarkemmat terapiatavoitteet, sekä seurataan koko ajan miten terapia kehittyy. Omassa viikkokirjeessäni muistaakseni vielä vähän kritisoin Kelan ehdottamaa terapiavihkomallia. Itse en ollut löytänyt tapaa käyttää Kelan ehdottamaa terapiavihkoa, ja tämä oma vihkoni tuntui sitten vihdoin sellaiselta, että siitä oli minulle hyötyä. (Toki en voi tietää hyödyttääkö se ketään muuta, mutta minulle se oli sopiva ratkaisu).

Sain todella mukavan viestin liittyen tähän terapiavihkoon ja sen taustoihin Fysioksen fysioterapeutti Arja Korrensalolta. Jaan tässä sinulle Arjan kivan viestin, Arjan luvalla toki.

Kiitos vielä Arja sinulle tästä historiasta!

Hei!
Olen kiinnostunut tästä terapiavihkosta ja sen kehittämisestä. Terapiavihko lähti aikoinaan täältä Kemistä meidän firmasta tuohon Kelan vaativan kuntoutuksen vaateisiin.

Kerron vähän historiaa Sinulle. Vihkojuttuja on ollut lasten terapiassa jo vuosikymmenten ajan, mutta kehitimme noin 20 vuotta sitten terapiavihkon johon kirjoittivat vanhemmat, lapsi, päiväkodin henkilökunta, lääkärit ja muut terapeutit. Minulla oli tuolloin töissä kaksi erittäin taiteellista fysioterapeuttia, jotka osasivat hyvin piirtää ja kuvittaa vihkoa. Vihkot saivat ihan haltioituneen vastaanoton  usealla taholla.

Kun sitten näytin Kelan auditoijalle terapiavihkoja niin hän ihastui ja sanoi, että tästä on tultava käytäntö muillekin. Seuraavalla kelan kierroksella se lukikin sitten standardissa. Sitten kehitin valokuvausta ja laitoimme paljon kuvia ja teksteihin just nuo tavoitteet ja keinot ja ideat.

No, tekniikan myötä vihkon sisällöt ovat muuttuneet. Mutta on paljon terapeutista kiinni miten tuo vihko saadaan eläväksi. Itse  kävin voimaittavan valokuvauksen kurssin ja se kyllä aukaisi paljon mitä j amisten kuvaan. Nykyisin lähetän kuvia vanhemmille terapiasta. Tietenkin on oltava luvat. No olisi paljon kerrottavaa lisää.  Mutta hienoa että olet kehittänyt asiaa. Mukavaa syksyä!

T. Arja Korrensalo

Kiitos Arja tästä viestistäsi. Omalle TODO listalle taisi mennä juuri voimauttavan valokuvauksen kurssi.

Jäin miettimään vielä tätä terapiavihkoa. Kuoppasin jo koko projektin siksi, että sen tilaamiseen tuli niin vähän kiinnostusta, että heitin vaan kiinnostuneille pdf-version tästä vihkosta.

Olen pitänyt aina keväisin verkkokurssia nimeltä “Tavoitteenasettelun ABC“. Tulevana keväänä tämä verkkokurssi tulee jälleen uusittuna, sillä päätin että terapiavihko tulee osaksi tätä kurssia.

Mitä mietteitä sinulla on terapiavihkosta? Millainen vihko on auttanut sinua ja asiakkaita? Miten sen saisi eläväksi?

Jätä kommentti