This content is protected, please login and enroll course to view this content!

7 thoughts to “Madaltunut kognitio tai kosketusherkkä lapsi

 • petra.laurema

  Minä olen oppinut Gentle Whispering-ASMR-videoista yhden tärkeän asian. Videoissa esitetään usein jokin kuvitteellinen asiakaspalvelutilanne, jossa katsoja ruudun toisella puolella on asiakas. Gentle Whispering-kanavan Maria kysyy usein asiakkaalta, saanko koskettaa, miltä tämä tuntuu, voinko jatkaa yms. Olen alkanut tehdä samoin. Se antaa asiakkaalle hallinnan tunnetta.

  Vastaa
  • Katja Koski

   Tosi mielenkiintonen jutt.

   Vastaa
  • Katja Koski

   Tosi mielenkiintonen juttu.

   Vastaa
 • anna-leena.widell

  Olen todella oppinut paljon kun olemme pitäneet yhteisterapioita sekä fysio-, toiminta- ja musiikkiterapeuttien kanssa. Suosittelen myös lämpimästi yhteisterapiaa toisen puheterapeutin ja hänen asiakkaansa kanssa, jos se perheille sopii! Yksi tärkeimmistä asioista, joita käytän rauhoittaakseni lasta on asennon keskilinjaan tuominen ohjaamalla itse lapsen asentoa tai esineen tai toiminnan avulla. Hauska keskilinjaan tuova leikki on “laiva”, johon tarvitaan narua ja lapsen alle liukas kangas, sitten lapsi ottaa ja pitää narusta kiinni ja terapeutti vetää lapsen esim. terapiatilaan. Kannattaa ensin kokeilla kankaan luistavuutta oman tai naapurin lapsen kanssa, : ) Lisäksi olen käyttänyt veden juomista (pillillä tai ilman) sekä puhaltamista. Nämä tulivat terapioihini mukaan erään toimintaterapeutin kanssa pitämäni jakson aikana kun keskustelimme lasta rauhoittavista tutuista arkipäivän toiminnoista. Imeminen ja puhaltaminen todella usein rauhoittavat lasta. Erään toimintaterapeutin hyvä neuvo oli myös antaa lapselle kivaa ja sopivan haastavaa puuhaa käsille, tätä olen nyt paljon hyödyntänyt puheen kuntoutuksessa lapsilla, joilla on sensoriikan pulmia tai vaikeuksia pysyä paikallaan.

  Vastaa
  • Petra

   olipa kivoja ja uusi vinkkejä 🙂 kiitos!

   Vastaa
 • petra.laurema

  Samat kokemukset kuin Anna-Leenalla. Hankalaa on silloin, kun toimintaterapiaa ei eri syistä ole. Onneksi nykyään myönnetään useammin “kokonaiskuntoutuksena” sekä toiminta-että puheterapiaa asiakkaille.

  Vastaa
 • hanna.knuuttila

  Kasvoihin koskeminen on tuntunut tähän asti vaikealta. Ei voi koskea, jos ei tiedä, mitä tekee. Sen vuoksi näiden asioiden opiskelu on tärkeää.

  Vastaa

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *